Тракийското селище край село Васил Левски
април 29, 2017
Покажи всички

05 Ние Българите – Един разказ за доброто

Преди няколко месеца за първи път срещнах Илия Божилов – на изборите в Маастрихт, които се проведоха в дома му. Изненадах се, че гласувме у тях – десетки, стотици хора минаха през хола му онзи ден. След това разбрах и друго за него – дълги години чрез своя фондация той помага на дом за деца в с. Горски Сеновец.

Кой е този човек? Защо прави тези неща за България? – това бяха въпросите, които започнах да си задавам в последствие. С тези въпроси започва и настоящият документален филм и свършва с нещо, което стои над всичко останало в живота ни – резултата от доброто дело. Радвам се, че успях да се запозная с Ицо и Ели, които бяха на гости в Маастрихт за една седмица.

Ицо и Ели са „децата“, на които Илия дълги години е помагал, „децата“, които вече взимат живота си в свои ръце и гонят своите собствени успехи. С това ви оставям да изгледате филмът „Един разказ за доброто“, с надеждата, че след него ще бъдете една идея по-вдъхновени да помагате на хората с по-малки шансове от другите. Защото нивото на развитие на едно общество може много лесно да се разбере по отношението му към по-слабите и по-уязвимите индивиди в него.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *